Pittige rijmachine: De Stevens Supreme Pro in de MYBIKE-test

Een strikt sportief karakter zit diep geworteld in het DNA van Stevens: het merk heeft een lange traditie in weg- en crossfietsen. De Stevens Supreme Pro is de nieuwste interpretatie van een snelle, efficiënte rijmachine die fietsers snel van A naar B brengt – zelfs op bos- en/of onverharde wegen. Om dit te doen, combineert Stevens een stijf aluminium frame dat ruimte biedt voor vier flessen of tassen met een aluminium stijve vork die zeer strak rijdt.

De fiets stuurt iets wendbaarder dan zijn concurrenten. De zitpositie is strikt sportief door de sterke zadelhoogte, hij is voorin vrij lang en diep. Dankzij brede profielbanden zoeft de Stevens Supreme Pro over geasfalteerde en onverharde wegen. Versnellingen en remmen werken nauwkeurig en effectief, zelfs in licht terrein. Dynamolampen en spatborden, evenals bevestigingspunten voor balken en achterstandaards maken een breed scala aan dagelijks gebruik mogelijk. De snelle Supreme is echter in zijn element op veeleisende wegtochten, zelfs in de bergen, die soms wat langer kunnen zijn.

Meer informatie over de Stevens gravelbike vind je hier.

MYBIKE heeft in totaal zeven gravelbikes getest die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. U kunt interessante feiten, achtergrondinformatie over gravelbikes en de resultaten van alle fietsen in vergelijking vinden in in dit artikel.

Lees ook:   mountainbike routes nijmegen