Noble enduros 2023: Transition Patrol Mullet CF GX in test

De Transition Patrol Mullet CF GX is een blikvanger in het testveld vanwege de kleur, maar het frame is ook erg mooi gevormd. Het merk uit Bellingham, Washington (VS) introduceerde het aluminium model van de Patrol in 2021. Sinds afgelopen najaar is de carbon versie leverbaar als frameset, nu ook in twee complete fietsvarianten. De Patrol is de enige mulletfiets in de test met een klein achterwiel. Slim: De liggende achtervorken “groeien” mee met de verschillende framematen.

Transition Patrol Mullet: Uitrusting is goed – chassis brengt trailbike-gevoel

De uitrusting met Fox Performance-ophanging, TRP-remmen en Schwalbe-banden ziet er harmonieus uit. Er is echter alleen de “kleine” Float-X demper achterin. Vanaf de eerste meters krijg je een trailbike-gevoel: de fiets stuurt direct en levendig, ondanks de vlakste stuurhoek. “De partyboot in het testveld”, grapte een tester.

Als het pad echter boos wordt, wordt de rit op de overgang ook boos. Dat zou je niet verwachten met het vrij massieve chassis. Het chassis verslikt zich sneller in de rommel, springt makkelijker en verliest eerder grip dan de concurrentie. Tegelijkertijd zien de voor- en achterkant er harmonieus uit en reageren ze gevoelig. Maar tegen het einde van de veerweg reageert het chassis grillig, er was een gebrek aan reserves. Geen enkele tuning hielp. We trappen dus allemaal het vroegst op de rem op de Patrol.

Vervelend: het luide geratel bij de afdaling – speel in de onderste demperhouder; Het kon niet worden opgelost. Tijdens het toeren kan de Patrol comfortabel de berg op worden getrapt vanwege de steile zithoek. De achterste driehoek schommelt opvallend, maar er is hier ook een effectief platform.

Lees ook:   Fietshandvatten: Overwinning onder controle met het GDH-team uit Ergon

Onderhoudsgemak: goed

PLUS: Rem; Geo; Onderhoud

MINUS: Achterband gevoelig voor lekrijden; Chassis beperkt; Speel in de achterste driehoek

³zonder demper, eventueel met steekas aan de achterzijde

met banden, cassette en remschijven.

De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler-Institut.

Source link