Nieuwe MTB’s voor kinderen: Propain Barney, Dreckspatz &Frechdax

Fietsen voor de allerkleinsten zijn altijd een zorg geweest van het fietspostorderbedrijf Propain. In 2023 geven de Vogters hun Kids-Bike line-up een make-over. Met de Barney breiden ze hun assortiment uit met een 16-inch mountainbike met single-speed drive. De 20-inch modellen Dreckspatz en Frechdax zijn volledig heroverwogen. We hebben de informatie en prijzen voor de nieuwe kinderfietsen.

2023 kinderfietsen van Propain (van links naar rechts): Propain Frechdax, Dreckspatz en de nieuwe Barney.Foto: Propain Bikes

2023 kinderfietsen van Propain (van links naar rechts): Propain Frechdax, Dreckspatz en de nieuwe Barney.

Tevreden

Propain Barney – Prijzen en Info

Propain Dreckspatz – Prijzen en Info

Propain Frechdax – Prijzen en Info

Wie een grote wil worden, oefent vroeg. Dit geldt ook voor mountainbiken. Om de vonk van passie op jonge leeftijd bij het nageslacht te laten ontbranden, zijn echter de overeenkomstig lichte kinderfietsen nodig – en moeders en vaders hebben dit al lang gevonden bij het direct mailorderbedrijf Propain.

Inmiddels is er tien jaar ervaring gevloeid in de ontwikkeling van kinderfietsen. Met de onlangs geïntroduceerde Bam Bam variëren de modellen van de 14-inch waaier tot de 26-inch volledig voor parkgebruik. Met de Barney is nu een gloednieuwe 16-inch MTB voor kleine shredders toegevoegd.

Propain Barney 2023 – Prijs en Info

De Barney is propain's nieuwste nakomeling en is ontworpen om kinderen van 3 jaar of 95 cm hoogte te inspireren met 16-inch loopfietsen. De prijs is 499 euro. Beschikbaar vanaf juni 2023.Foto: Propain Bikes

De Barney is propain’s nieuwste nakomeling en is ontworpen om kinderen van 3 jaar of 95 cm hoogte te inspireren met 16-inch loopfietsen. De prijs is 499 euro. Beschikbaar vanaf juni 2023.

Propain ziet af van een versnellingspook, in plaats daarvan rolt de Barney off-road als een single-speed MTB. Er zijn in totaal twee framekleuren (Raw en Badmint) en vier componentkleuren (Black, Lime Green, Raspberry Pink, Sky Blue). Hierdoor kan de fiets goed worden aangepast aan de wensen van het nageslacht. De ingebouwde sixpack componenten uit de 1st-Ride serie zijn speciaal ontwikkeld voor kleine motorrijders.

Kin-vriendelijke componenten uit de 1st-Ride serie

Barney – de gegevens in één oogopslag

 • Waaier maat 16 inch
 • Lichtgewicht aluminium frame met intern geleide kabels
 • Aanpasbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1st Ride componenten ontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Aandrijving met één snelheid
 • Mechanische schijfremmen
 • Aanbevolen voor kinderen met een hoogte van 95 cm tot 115 cm (3-6 jaar)
 • Gewicht 7,8 kilo (specificatie van de fabrikant)

Prijs Propain Barney: 499 Euro / beschikbaar vanaf half juni 2023

De Barney is ook verkrijgbaar in chique mintgroen. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen voor de componenten.Foto: Propain Bikes

De Barney is ook verkrijgbaar in chique mintgroen. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen voor de componenten.

Propain Dreckspatz 2023 – Prijs en Info

Verende vork, 9-speed versnellingspook - met de Frechdax kunnen kinderen echt door het terrein frezen. Past vanaf 5 jaar of 110 cm hoog. Prijs: 1199 Euro, nu verkrijgbaar.Foto: Propain Bikes

Verende vork, 9-speed versnellingspook – met de Frechdax kunnen kinderen echt door het terrein frezen. Past vanaf 5 jaar of 110 cm hoog. Prijs: 1199 Euro, nu verkrijgbaar.

De vuile mus is een oude bekende in het Propain line-up en is speciaal ontworpen voor vloeiende single trails en pump tracks. Voor 2023 bleef de bestaande geometrie behouden, maar de kinderhardtail krijgt een geoptimaliseerde buizenset. Daarnaast rijden de treinen nu door het frame aan de binnenkant.

Net als de Barney is de Dreckspatz ook verkrijgbaar in twee framekleuren en vier componentenkleuren. Met 8,8 kilo moet de kinder-MTB ook leuk zijn op langere trailritten en de sprintsterktes van de stijve achterkant uitspelen. De kindvriendelijke 1e-rit opzetstukken worden ook gebruikt op de Barney. Vanaf een grootte van ongeveer 110 centimeter of met ongeveer vijf jaar kun je met de vieze mus door het terrein verwarmen.

Sixpacks 1st-ride componenten en hydraulische schijfremmen sieren de cockpit van de vuile mus.

Propain Dreckspatz – de gegevens in één oogopslag

 • Waaier maat 20 inch
 • Veerweg 80 mm
 • Gewicht vanaf 8,8 kilo (specificatie van de fabrikant)
 • Circuit Sram X5 9-speed
 • Nieuw aluminium frame met intern geleide kabels
 • Aanpasbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1st Ride componenten ontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Geveerde vork met met koolstof versterkte drievoudige klem
 • Hydraulische schijfremmen: Sram Level
 • Sram UDH derailleurhanger
 • Aanbevolen voor kinderen met een hoogte van 110 cm tot 145 cm (5 tot 11 jaar)

Prijs Dreckspatz: 1199 Euro / nu verkrijgbaar

Ook de vuile mus is verkrijgbaar in chique raw.Foto: Propain Bikes

Ook de vuile mus is verkrijgbaar in chique raw.

Of in heldere benzine.Foto: Propain Bikes

Of in heldere benzine.

Propain Frechdax 2023 – Prijs en Info

Frechdax: De kleinste volledig van Propain draait op 20 inch wielen en past op kinderen vanaf 5 jaar of 110 cm hoogte. De prijs is 1699 euro.Foto: Propain Bikes

Frechdax: De kleinste volledig van Propain draait op 20 inch wielen en past op kinderen vanaf 5 jaar of 110 cm hoogte. De prijs is 1699 euro.

Wanneer de jongeren de fietskoorts hebben opgelopen, kunnen ze echt op het gas trappen op de herziene Propain Frechdax. De 20-inch biedt 80 millimeter veerweg aan de vork en 90 millimeter veerweg aan de achterkant – voldoende veiligheid op ruwe paden en kleine sprongen in het park. De geometrie moet een optimaal compromis bieden tussen gladheid en wendbaarheid. De klassieke enkelgevoegde achterdriehoek met slim gepositioneerd draaipunt is bedoeld om zijn volledige potentieel te ontlokken aan de speciaal afgestemde Rockshox-schok, zelfs bij een laag rijdersgewicht.

De verende voorvork is een in-house ontwikkeling, hetzelfde als de Dreckspatz en biedt ook een romige 80 millimeter veerweg. Bij de Frechdax rijden de treinen nu intern in het frame en is de buizenset weer geoptimaliseerd. Twee framekleuren en de keuze uit vier kleuren voor de add-on onderdelen ronden het full-suspension pakket af.

De verende voorvork is speciaal ontwikkeld door Propain en getrimd voor een laag rijdersgewicht.

Propain Frechdax 2023 – de gegevens in één oogopslag

 • Waaier maat 20 inch
 • Veerweg 80 mm / 90 mm
 • Gewicht vanaf 10,5 kilo (specificatie van de fabrikant)
 • Circuit Sram X5 9-speed
 • Nieuw aluminium frame met intern geleide kabels
 • Aanpasbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1e Ride Componentontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Geveerde vork met met koolstof versterkte drievoudige klem
 • Hydraulische schijfremmen: Sram Level
 • SRAM UDH Derailleur Hanger
 • Aanbevolen voor kinderen met een hoogte van 110 cm tot 145 cm (5 tot 11 jaar)

Prijs Frechdax: 1699 Euro / nu verkrijgbaar

Net als de vuile mus is de Frechdax ook verkrijgbaar in benzine of rauw.Foto: Propain Bikes

Net als de vuile mus is de Frechdax ook verkrijgbaar in benzine of rauw.

De Propain-bende is zichtbaar in brand gevlogen. De een of de ander zou in zijn jeugd zulke kinderfietsen hebben gewild.Foto: Propain Bikes

De Propain-bende is zichtbaar in brand gevlogen. De een of de ander zou in zijn jeugd zulke kinderfietsen hebben gewild.

Zelfs een goedkope fiets van de bouwmarkt kan je naar je bestemming brengen. Maar verdienen we niet allemaal een beetje meer plezier in onze vrije tijd - vooral onze kinderen?Foto: Propain Bikes

Zelfs een goedkope fiets van de bouwmarkt kan je naar je bestemming brengen. Maar verdienen we niet allemaal een beetje meer plezier in onze vrije tijd – vooral onze kinderen?

Source link