Haibike Hybe 2023: All Mountain met racergenen

Haibike heeft de nieuwe Hybe in twee uitvoeringen geïntroduceerd. De modellen heten Hybe 9 en Hybe 11. De all-mountain bike kenmerkt zich naar verluidt vooral door zijn racekarakter voor bergop en bergaf ritten en een sterke vering.

Haibike Hybe: De uitrusting

De setting

Het montuur van de Haibike Hybe is een oude bekende: het komt van de Haibike AllMtn CF SE (het frame is opnieuw ontworpen voor dit model) en zal opnieuw worden geïnstalleerd op de nieuwe Hybe 9- en Hybe 11-modellen. Het hoofdframe is gemaakt van carbon en wordt gecombineerd met een aluminium achterdriehoek.

De 750 Wh-accu kan van onderaf uit het frame worden getrokken, zelfs als de all-mountain bike op zijn kant ligt. Het Haibike MRS (Modular Rail System) is op het frame geïnstalleerd. Hierdoor kan de rijder MRS-compatibele accessoires in elke positie monteren via de MRS Multimount om altijd de belangrijkste dingen bij zich te hebben.

Het carbon frame met aluminium achterdriehoek is een oude bekende

De motor

De motoren van de twee nieuwe all-mountain bikes komen van Bosch. De Haibike Hybe 9 is uitgerust met het Bosch Performance CX Smart System, terwijl de Hybe 11 is uitgerust met de Bosch Performance CX-R. Ze hebben elk een vermogen van 250 W en een maximumkoppel van 85 Nm. De motoren, die ondersteuning bieden tot een snelheid van 25 km/u, halen hun stroom uit Bosch PowerTube-accu’s, die in het frame zijn geïnstalleerd en kunnen worden verwijderd. Optioneel kan een 210 Wh range extender worden geïnstalleerd om de actieradius te vergroten – zoals de naam al doet vermoeden – en om nog langere mountainbiketochten te rijden.

Lees ook:   Canyon Neuron: Op CF: New Canyon e-bike voor tour en trail

De motoren van de twee nieuwe all-mountain bikes komen van Bosch. De Hybe 9 is uitgerust met het Bosch Performance CX Smart System, de Hybe 11 is uitgerust met de Bosch Performance CX-R (elk 250 W)Foto: HaibikeDe motoren van de twee nieuwe all-mountain bikes komen van Bosch. De Hybe 9 is uitgerust met het Bosch Performance CX Smart System, de Hybe 11 is uitgerust met de Bosch Performance CX-R (elk 250 W)

Voorvork en schokdemper

De voorvork van de Hybe 9 is een Rockshox ZEB Select RC, de Hybe 11 is voorzien van een FOX 38 Factory. De luchtgeveerde schokdemper, die geschikt zou moeten zijn voor stevige ritten bergop en bergaf, is een RockShox Deluxe Select Plus op de Hybe 9, de Hybe 11 heeft de FOX Float X Factory-schokdemper geïnstalleerd. De veerweg bedraagt 170 mm aan de voorzijde en 160 mm aan de achterzijde.

Achterderailleur en ketting

De achterderailleur van de Hybe 9 is de NX Eagle van Sram. De Hybe 11 is uitgerust met de Sram GX Eagle AXS achterderailleur. De Hybe 9 rijdt met een Shimano CN-M6100 ketting, de Hybe 11 met een Sram SX Eagle. Verschillen zijn ook te zien in het kettingblad: de Hybe 9 is gemaakt van staal, terwijl de Hybe 11 is gemaakt van aluminium.

Remmen en banden

De Hybe 9 remt voor en achter met Shimano SLX M7120 aluminium remmen (203 mm), de Hybe 11 met Magura MT5, ook 203 mm. Beide modellen hebben banden van verschillende grootte voor en achter: 29″ voor en 27,5″ achter. Beide All Mountains rijden op Maxxis banden: Minion DHF 3C MaxxTerra/EXO/TR aan de voorkant en Minion DHR II MAxxTerra/Exo+/TR aan de achterkant.

Foto: HaibikeHet zit allemaal in de mix: aan de voorkant rijden de twee Hybe-modellen op 29″, aan de achterkant op 27,5″ Maxxis-slippers. De Hybe 9 remt voor en achter met Shimano SLX M7120 aluminium remmen (203 mm), de Hybe 11 met Magura MT5, ook 203 mm

Lees ook:   Smartwool sokken en MTB jersey: Slimme wol voor warme dagen op de fiets

Stuur en handvatten

De Hybe 9 heeft de Haibike Components TheBar++ (780 mm) stuur, de Hybe 11 heeft de Raceface Atlas (785 mm) geïnstalleerd. De grips zijn de Haibike MTB grips.

De Hybe 9 heeft de Haibike Components TheBar++ (780 mm) stuur, de Hybe 11 heeft de Raceface Atlas (785 mm) geïnstalleerd. De grips zijn de Haibike MTB grepenFoto: HaibikeDe Hybe 9 heeft de Haibike Components TheBar++ (780 mm) stuur, de Hybe 11 heeft de Raceface Atlas (785 mm) geïnstalleerd. De grips zijn de Haibike MTB grips

Haibike Hybe: Kleuren & Prijs

De Haibike Hybe 9 komt in de kleuren Metallic Caramel Street, Black Ink, Luscious Red en Light Warm Gray voor een prijs van 7999 euro. De Hybe 11 is verkrijgbaar in neonroze, diep magenta en – nieuw – parelblauw. De kosten bedragen hier maar liefst 10.999 euro. Zoveel technologie in een e-all mountainbike heeft zijn prijs.