Gravel bikes review: De Riverside GCR Sram Rival Etap AXS

Riverside als private label van sportgigant Decathlon betekent misschien niet iedereen iets. In tegenstelling tot de gebruikelijke strategie om behoorlijk goede sportartikelen aan te bieden voor een superprijs, is de full carbon fiets met dure hardmetalen vezels een topsporter, maar ook voor een echte prijs. Als een van de drie testfietsen wordt hij geleverd met de elektrische 1×12 Sram Rival groepset, het schakelcomfort is fantastisch, de twaalf overbrengingsverhoudingen tot het enorme 44-tandwiel zijn ruim voldoende voor toeren, het dagelijks leven en sportieve ronden, als het erg bergachtig wordt, wil je af en toe kleinere versnellingssprongen of een versnelling meer.

Interessant is dat geen enkele andere testfiets zoveel complimenten kreeg van voorbijgangers over zijn ontwerp, het glanzend grijs is geweldig, de rondingen van de frameset en de slanke staande achtervork zien er super hoogwaardig uit, net als het slechts licht uitlopende stuur. De remmen op de Riverside GCR zijn ook van Sram, we vonden ze iets beter dan de Shimano modellen qua drukpunt en geluid, de remkracht is altijd genoeg voor de lichte, super wendbare fiets!

Dit geldt ook voor snelle ritten, en daar is de hele Garvelbike voor ontworpen. Je zit niet extreem sportief, maar je zit met je schouders over het draaipunt van het stuur, de speedster reageert heerlijk direct op gewichtsverplaatsingen. In ruil daarvoor zijn mensen bijna blij om het zonder draden voor bagage te doen. De goede wielen met “slechts” 28 spaken en het maximale systeemgewicht van 120 kg zijn ook niet geschikt om mee te reizen.

Lees ook:   Ga lang en hard: Maxxis BIKE Transalp webinar met professionele tips en Karl Platt

Sportief hightech model met duidelijke sterke punten in training op de weg en in licht terrein, geweldige uitrusting en design, een exotisch en elke cent waard!