Ghost Bikes: Geen “Made in Germany” meer voor fietsen van Ghost

Het fietsmerk Ghost, dat sinds 2008 deel uitmaakt van de Nederlandse naamloze vennootschap Accell-Group, heeft de strategische beslissing aangekondigd om de productie te verplaatsen van Waldsassen naar de Opper-Palts. Verder zegt de groep dat hoewel ongeveer 80 werknemers van de productie-eenheid worden getroffen, niet de meerderheid van de meer dan 120 werknemers op het gebied van verkoop, marketing, service, boekhouding en R&D. Strikt genomen is het label “Made in Germany” voor de fietsen van Ghost achterhaald.

De verplaatsing van de productie van spookfietsen naar andere Europese landen heeft twee aspecten. Enerzijds heeft Accell Group deze productiefaciliteiten al in Turkije en Hongarije voor haar andere merken zoals Haibike, Winora, Lapierre, maar ook Koga, Batavus, Raleigh of XLC. Aan de andere kant bevinden de fabrieken zich niet in het hogelonenland Duitsland, maar in goedkopere landen.

Kirsten Best-Werbunat, woordvoerder van Accell, verklaart de verplaatsing van de productie naar BIKE met de volgende woorden:

“Om de Duitse activiteiten van Accell te positioneren voor toekomstige groei in een uitdagende marktomgeving, hebben we als onderdeel van Accell’s wereldwijde strategie besloten om de productie van het merk GHOST, dat momenteel in Waldsassen is gevestigd, te integreren in ons bestaande Europese productienetwerk. Hierdoor kan de onderneming beter gebruik maken van de middelen en expertise binnen Accell Group. We zetten ons in om eerlijke oplossingen te vinden voor alle getroffen collega’s. Deze beslissing heeft geen invloed op onze dienstverlening en de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze partners en klanten in de fietshandel. Duitsland blijft een van onze kernmarkten. Daarnaast geloven wij in de kracht en het toekomstige groeipotentieel van het merk GHOST als onderdeel van het internationale merkenportfolio van Accell Group.”

Lees ook:   Tour van de maand: MTB tochten van het MOUNTAINBIKE magazine

Ghost Bikes werd 30 jaar geleden opgericht in een garage in Waldsassen. Na hun studie besloten de oprichters Uwe Kalliwoda en Klaus Möhwald om van hun hobby hun beroep te maken. In 2008 verkochten zij het merk Ghost aan Accell Group. In 2018 verliet een van de oprichters, Uwe Kalliwoda, het bedrijf vanuit Waldsassen. De productie in Beieren loopt nu ten einde met de verhuizing naar Turkije en Hongarije.

We houden je hier op de hoogte van de verdere ontwikkelingen bij Ghost.

Meer informatie over de stand van zaken in de fietsindustrie vindt u hier: