Garmin update: Sync toestellen, zonstand en jetlag Help

De nieuwste functie-update van Garmin brengt enkele functie- en software-updates voor bepaalde smartwatches zoals de fēnix 7-serie, Instinct 2-serie of vívomove-serie. Ofwel in de Garmin toestellen wordt de automatische controle op updates geactiveerd – dan meldt het toestel ergens in de nabije toekomst en vraagt om de installatiebevestiging. Het is sneller als u handmatig het zoeken naar updates activeert. Afhankelijk van de wifi-bandbreedte staat het softwarepakket binnen enkele minuten op de smartwatch en wordt het geïnstalleerd.

Waarschijnlijk de belangrijkste update voor gebruikers van verschillende Garmin toestellen, zoals Smartwatch en Navi, is de nieuwe versie van de Physio TrueUp. Nu kunnen meer fysiologische gegevens, zoals trainingsstatus, belasting, stressfocus en meer, worden gesynchroniseerd tussen meerdere Garmin toestellen. Kortom: Nu weet het fietsnavigatiesysteem à la Garmin Edge ook dat ik gisteren aan het joggen was en vandaag geen harde intervallen wil of mag affakkelen. Een completer beeld van de trainingsinspanningen wordt zo gecreëerd over de gesynchroniseerde apparaten. Een Garmin toestel wordt geselecteerd als het primaire trainingstoestel, d.w.z. als de master.

Sterrenkaarten, positie van de zon… voor sommigen zijn volledig oninteressant, althans zonsopgang en zonsondergang tijden een belangrijk onderdeel van hun routeplanning. Nieuw in de functie-update is een kaartweergave die de positie van de zon aan de hemel en uw eigen positie inclusief kijkrichting toont. Niet oninteressant om te weten of je bijvoorbeeld overdag in de brandende zon fietst. Daarnaast is er een nieuw gegevensvenster met de dagelijkse tijden van zonsopgang en zonsondergang, evenals een grafische weergave van de positie van de zon als een curve.

Lees ook:   trek elektrische mountainbike

Voor herstel na de training is een goede nachtrust enorm belangrijk. Waarom voel ik me moe na 9 uur sluimeren, maar niet na 7,5 uur?! De slaapscore geeft informatie over hoe de nacht was – met slaapfasen, duur en de resulterende score. Met de huidige functie-update kunnen gebruikers van vivomove Sport, vivomove Style en vivomove Luxe ook hun slaap beter beoordelen.

Frequente reizigers kunnen genieten van hulp van hun smartwatch bij het omgaan met hun jetlag. Reisdata kunnen nu worden ingevoerd in de kalender van de Garmin Connect smartphone app. Afhankelijk van de bestemming geeft de widget individuele aanbevelingen over slaappatronen, omgevingslicht en activiteiten om de effecten van jetlag te beheersen.

Voor ons mountainbikers is misschien alleen secundair relevant – maar er moeten mensen zijn die meerdere hobby’s hebben – is het nieuwe Ski touring en splitboard apps 2.0. Waar je voorheen handmatig moest schakelen tussen stijgen en dalen, herkent de smartwatch dit nu automatisch. De tijd die aan en uit wordt besteed, wordt ook weergegeven als overgangstijd.

Vanaf nu zijn statistieken voor Waterskiën, wakeboarden, wakesurfen en tuben kan worden opgenomen. Eerdere ritten zijn nu ook weer te bekijken op het horloge of in de app.

Wat is er nieuw in de functie Zeilexpeditie: Bij het opnemen van een meerdaagse zeilactiviteit worden sensoren en accessoires uitgeschakeld om de levensduur van de batterij te verlengen. De GPS-positie wordt nog steeds één keer per uur geregistreerd.

Source link