E-fullys onder de 5500 euro: Rose Root Miller 1+ in de test

Lange tijd had het Duitse postorderbedrijf Rose geen e-fully in het assortiment. Met de Root Miller+ biedt de Bocholter nu een klassieke allrounder voor tour en trail. Het absolute hoogtepunt in deze prijsklasse is het chique en lichtgewicht full carbon frame. De afwerking is top, de gedetailleerde oplossingen overtuigend. Met 22,9 kilo is het gewicht van de fiets de enige in de testvergelijking. Dit zie je ook terug in het zadel van de Root Miller, want de fiets rijdt direct en levendig. Ondanks de vrij compacte afmetingen van het frame is de zitpositie door de lange stuurpen en het zeer brede stuur nogal uitgerekt. Ook het onderstel is sportief. Hij staat hoog in veerweg en geeft de fiets een strak karakter. Als u op zoek bent naar maximaal comfort, bent u op de verkeerde plek.

Bergop houdt de achterkant de rijder in een goede positie op de fiets. Zo klimt de Root Miller ondanks korte liggende achtervorken makkelijk. Bij trailsurfen toont het chassis meer schaduw dan licht. Het strakke karakter bevordert een levendig weggedrag en dankzij de compacte geometrie is de fiets wendbaar en kan hij gemakkelijk de lucht in worden verplaatst. Maar op wortel- en steenvelden hadden we graag een gevoeligere achterwielophanging gehad. Op ruwe afdalingen is de Root Miller 1+ niet zo rijk en stil als de concurrentie, de korte wielbasis en de hoge trapas zorgen voor weinig rijveiligheid. De zwak geprofileerde, matig dempende banden zorgen ook voor terughoudendheid in de afdaling. De vorige versie van de Bosch Performance CX levert topprestaties, maar is niet compatibel met de componenten van het slimme systeem van Bosch.

Lees ook:   Test Gravel bikes 2023: Gravelbikes voor avontuur en bikepacking op de proef gesteld

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link