Bucketlist voor 2023: 20 dingen om af te vinken

01 Pull handleidingen zoals Brage Vestavik

Heb je de edit “Sound of Speed” van de wilde Noor gezien? Zo casual! Goed nieuws: handleidingen kunnen door iedereen worden geleerd. Je hebt niets anders nodig dan jezelf en je fiets. Surfen op het achterwiel is puur plezier. Handleidingen toveren saaie boswegen om tot leuke afdalingen. De bittere pil: Het kost tijd voordat de handleiding op zijn plaats is. Met ijverige oefening: twee seizoenen.

Handleiding slepenFoto: GDF MediaHandleiding slepenFoto: FREERIDE Magazine

02 Rekwisieten geven

Met andere woorden, “goed respect” betekent het prijzen van vrienden wanneer iets cool was. Moed getoond, creatieve lijn geraakt, nonchalant geslagen, vette zendtijd – vertel het je maatje!

Respect uitenFoto: Ale di LulloRespect uitenFoto: FREERIDE Magazine

03 Lid worden van een MTB-club

Zonder lobby is er geen gehoor in de politiek en de bosbouw. Lid worden van een club helpt. Want hoe meer leden, hoe eerder traillegalisaties worden goedgekeurd. Iedereen die lid wordt van een lokale club of de DIMB steunt de MTB-gemeenschap.

MTB-routes bouwen en legaal doen - dat is het doel van de MTB Allgäu e.V. en Gravitationssportverein Miesbach.Foto: Elena BlumeMTB-routes bouwen en legaal doen – dat is het doel van de MTB Allgäu e.V. en Gravitationssportverein Miesbach.Foto: FREERIDE Magazine

04 Afval verzamelen

Iedereen kan afval verzamelen.Foto: Laurin LehnerIedereen kan afval verzamelen.Foto: FREERIDE Magazine

05 Je fiets naar de top dragen

Als je van je fiets houdt, push je? Nee… beren! En zo bereikt alpine paden vol adrenaline en technische uitdaging. Het hoeven niet de Dubh Slabs op de Isle of Skye zijn als Danny.

Draag je fiets naar de top zoals Danny MacAskill.Foto: Dave MackisonDraag je fiets naar de top zoals Danny MacAskill.Foto: FREERIDE Magazine

06 Het pad patchen

Iedereen wil versnipperen, iedereen wil braapen, maar niemand wil de bochten repareren en niemand doet het. Jij? Probeer het eens. Er is niet veel voor nodig, schep, spade, schoffel, een beetje rijden en een goede uitleg als de wijkwachter je confronteert.

Het oplappen van het spoor is een taakstraf.Foto: Markus Greber/SkyshotHet oplappen van het spoor is een taakstraf.Foto: FREERIDE Magazine

07 Een foto maken van het fietsmaatje

In analoge tijden was het een gok, een goede Actie foto om het goed te doen. Duur bovendien! Het is gemakkelijker met moderne mobiele telefoons. De druppel, de zweep, de eerste no-hander… Je buddy zal je vieren als je een actiefoto van hem maakt. Doe het!

Een foto maken van het fietsmaatje is voor iedereen leuk.Foto: Tomb PhotographyEen foto maken van het fietsmaatje is voor iedereen leuk.Foto: FREERIDE Magazine

08 Trein als de Rusos

Daniël en Elias Leid de weg: met Muckies zie je er niet alleen goed uit, je kunt je stuur vasthouden terwijl anderen al OTB gaan. Spieren bufferen klappen, dempen crashes en spannen het lichaam aan. 20 minuten, drie keer per week verandert je leven.

Trainen zoals de gebroeders Ruso is genoeg.Foto: Lorenez GlobitsTrainen zoals de gebroeders Ruso is genoeg.Foto: FREERIDE Magazine

09 Installeer nieuwe handgrepen!

Nieuwe grips zorgen voor meer rijplezier.Foto: ErgonNieuwe grips zorgen voor meer rijplezier.Foto: FREERIDE Magazine

10 Wedstrijd

Als je het nog niet hebt gedaan, kun je de ervaringsfactor die de racemodus met zich meebrengt niet begrijpen. Dat is waar lichaam en geest de turbo ontsteken. Gerechtvaardigd! Het hoeft niet de legendarische te zijn Megavalanche zijn.

Beleef een race van dichtbij.Foto: Colin StewartBeleef een race van dichtbij.Foto: FREERIDE Magazine

11 Bergop als Braydon Bringhurst!

Waarom altijd meteen afdalen, de uitdaging aangaan en proberen stenen stappen op het pad onder de knie te krijgen zoals Braydon. Dat is ook freeriden. Onze tip: Het is echt leuk met de E-MTB – bergafwaarts zelfs bergop!

Braydon Bringhurst heeft wat nodig is.Foto: Markus Greber/SkyshotBraydon Bringhurst heeft wat nodig is.Foto: FREERIDE Magazine

12 Alles nosebonken!

In plaats van eroverheen te springen, duw je de voorkant naar beneden, raak je het voorwiel aan voor een snelle aanraking en ga je weer wegduwen. Bijna geen enkele andere beweging lijkt zo nonchalant en speels als een Neusbonk. Lukas Schäfer is dol op de truc. De newschool jibber kan bijna alles neusbonken: boomstronken, vuilnisbakken, betonblokken en elke berg aarde die hij tegenkomt.

Neus naar beneden bij Nosebonk - Lukas Schäfer laat zien hoe het moet.Foto: Lars ScharlNeus naar beneden bij Nosebonk – Lukas Schäfer laat zien hoe het moet.Foto: FREERIDE Magazine

13 Wallride durven

Het mooie is dat niet alle Wallride hetzelfde is. Er zijn de boze en de zachtaardige, de loodrechte en de geneigde. Als het gaat om wallriden, is het belangrijk om gemakkelijk te beginnen en zelfvertrouwen te krijgen. Het is bedwelmend om met vaart door zo’n houten hek te bakken, de G-krachten los te laten en de zwaartekracht te misleiden. Onthoud: wees besluitvaardig en schouder diep aan de binnenkant van de bocht!

Voor de wallride heb je zelfvertrouwen nodig.Foto: Ryan FinleyVoor de wallride heb je zelfvertrouwen nodig.Foto: FREERIDE Magazine

14 Slapen op de top

Overnachten op de top.Foto: Laurin LehnerOvernachten op de top.Foto: FREERIDE Magazine

15 Probeer Light-E-MTB uit

Wij beloven: Licht-E-MTB’s zijn echt geweldig! Bijna geen enkele andere fietsklasse belichaamt de freeride-geest zoals deze turbofietsen, omdat ze wendbaar, krachtig en leuk zijn. Kansen om te testen? Bijvoorbeeld in het geval van BIKE-Festival in Leogang.

Maak het jezelf gemakkelijk!Foto: SpecializedMaak het jezelf gemakkelijk!Foto: FREERIDE Magazine

16 Implementeer zoals Tom Öhler

Functioneel en casual tegelijk: Beweeg het achterwiel. Hierdoor verandert elke haarspeldbocht in een trailstunt. Cool: zoveel mogelijk toeren maken of zelfs zonder het voorwiel helemaal stil te zetten. #SchwenkenImRollen

Beweeg nonchalant het achterwiel.Foto: Lukas PilzBeweeg nonchalant het achterwiel.Foto: FREERIDE Magazine

17 Diensten

Ze buigen af, ze stuiteren eruit, olie perst door metaalscheuren, met elke wortel, met elke steen, met elke druppel. Heb medelijden met je chassis en trakteer het op een Dienst of zelfs tuning, bijvoorbeeld met ophangingsgoeroe Marcus Klausmann (foto).

Trakteer uzelf op een service of tuningFoto: David SchultheißTrakteer uzelf op een service of tuningFoto: FREERIDE Magazine

18 Trapspringen

Natuurlijk kun je ook naar beneden stoten of struikelen. Laten we eerlijk zijn: Laat anderen dat doen. Omdat: Springen geeft stijlpunten en geeft het ego een boost. Het hoeft niet meteen het monster te zijn.eppe in Montmartre.

Trapspringen zonder te struikelenFoto: Lars ScharlTrapspringen zonder te struikelenFoto: FREERIDE Magazine

19 Steezy zien eruit als Jaxson Riddle

Iedereen die zijn prestaties op de Red Bull Rampage heeft gezien, weet wat er bedoeld wordt. De jonge inwoner van Utah laat je er stijlvol en gemakkelijk uitzien, wat in werkelijkheid moeilijk en gevaarlijk is. The Dude ziet er verdomd goed uit op de fiets en heeft het net onder de knie. Wij zeggen: Wees zoals Raadsel!

Stijlvol als Jaxson Riddle.Foto: Ale di LulloStijlvol als Jaxson Riddle.Foto: FREERIDE Magazine

20 De kloof…

in Saalbach-Hinterglemm. Vijf meter naar beneden, zeven meter naar buiten, over een grindpad! De stunt is goed gebouwd, de landing lekker steil. Was het maar niet voor de hersens: overwinning of doodskist? Vijf bikepark-gaten die adrenaline in je bloed pompen, zijn te vinden hier.

De kloof van Saalbach-HinterglemmFoto: Colin StewartDe kloof van Saalbach-HinterglemmFoto: FREERIDE Magazine