Bosch eMTB Challenge in Riva: Het leuke evenement aan het Gardameer

De Bosch eMTB Challenge ondersteund door Trek vindt plaats als onderdeel van het BIKE Festival Garda Trentino op 30 april 2023. Het Gaudi-evenement combineert enduro-, trail- en oriƫntatieraces, maar is speciaal ontworpen voor het rijden met elektrische ondersteuning. We denken dat het een casual tour is onder vrienden met lastige etappes waar de stopwatch draait. Plezier is gegarandeerd en met onze tips slaagt de seizoensopening voor e-mountainbikers spelenderwijs.

Inschrijven kan vanaf maart. In 2022 was het inschrijfgeld 29 euro. Gevorderde ritten die al bergopwaarts ervaring hebben. Hier worden extra, zwaardere bergopwaartse etappes gereden. Een helm is verplicht, we raden ook kniebeschermers aan.

Het begint direct aan de oever van het meer. In het begin worden de belangrijkste regels nog eens uitgelegd. Een langere ronde wordt alleen met de kaart gereden, bij elk checkpoint moet je de transponder tegen de piepers houden. Vergeet niet, anders komen er tijdstraffen.

De klok tikt op de podia. Toch is de regel: blijf kalm. Zonder training is het rijden gewoon op zicht. In moeilijke bergopwaartse passages zijn er tijdstraffen voor aftrap. Hier is het nog meer waar: beter langzaam en veilig dan met de Haudruff-methode. Tip: laat je zadel zakken en luchtdruk bergop

Langs de route en geleid door de kaart wordt de tour naar het einde gereden. Kort voor het einde is er een verfrissingsstation met pastaparty, dan rol je terug naar Riva en eindig je de tour met een koud drankje en een sprong in het meer.

Source link

Lees ook:   Endura MT500 Vest vs. POC VPD Torso: Protector Vests Review