Bayerischer Rundfunk shows: Passie: mountainbiken

Michi Düchs is het gezicht en presentator van de show Bergop-bergaf, die meestal te zien is op touwen en steile rotsen op Bayerischer Rundfunk – een bergbeklimmersmagazine, dat overigens al meer dan 40 jaar regelmatig wordt uitgezonden. Keer op keer staat de show echter ook in het teken van mountainbiken. In de online serie Bergbewoners In het huidige 10e seizoen werden vrouwelijke mountainbikers geportretteerd, begeleid op hun tochten of geobserveerde bouwpaden.

Op zondag 18.06.06, 18.45 uur, worden fragmenten uit het 11e seizoen van de Bergmenschen, dat nu van start gaat, getoond in de huidige uphill-downhill uitzending op BR-televisie. Dit keer worden vijf mountainbikers voorgesteld: Julia, Tanja, Ines, Raphaela en Tina. Je kunt zien hoe deze vrouwen hun passie voor de bergen en de sport van MTB met enthousiasme en perfectie beleven.

Daarnaast bezoekt het BR-filmteam twee regio’s waar kleine mountainbikeclubs actief zijn en veel hebben bereikt: mountainbikers van MTB Allgäu e.V. en Gravitationssportverein Miesbach zetten zich in om de omstandigheden voor hun sport te verbeteren en de acceptatie te vergroten. Ze zoeken de dialoog met overheden, grondeigenaren en andere belanghebbenden om gezamenlijk nieuwe oplossingen te vinden voor oude conflicten op de paden. Uiteindelijk zullen er (hopelijk) legale paden zijn – en een betere coëxistentie van iedereen die de bergen wil ervaren.

Lees ook:   mountainbike kleding heren winter