20 jaar promotie van jong talent: het liveblog van het Ghost BIKE Cross Country Youth Camp

Toen het BIKE Youth Camp in 2003 voor het eerst plaatsvond, had niemand kunnen bedenken welke invloed het evenement zou hebben op de promotie van jonge MTB-rijders in Duitsland gedurende 20 jaar. Vier dagen lang kunnen jonge mountainbikers leren van het beste van het beste, want Ghost reist niet alleen met de originele WK-truck, maar heeft ook professionals en coaches van wereldklasse bij zich. Training, handtekeningen, gezamenlijke ritten met de idolen van de sport – dit alles is ook beschikbaar in het 20e jaar van het Ghost Bike Cross Country Youth Camp. Het jubileum is ook een première: Voor het eerst zal de BIKE-redactie rechtstreeks verslag doen van het evenement in een liveblog.

Het liveblog van het 20e Ghost BIKE Cross Country Youth Camp in Sankt Englmar

Het Ghost BIKE Cross Country Youth Camp wordt beschouwd als een belangrijke opstap op weg naar het worden van een professionele racer. Grote namen als Georg Egger, Leonie Daubermann of Simon Schneller gebruikten het kamp met zijn netwerk als een eerste vonk voor hun eigen atletencarrière. Geen wonder, want topsporters, zoals Anne Terpstra, en rijtechniek azen, zoals Tomas Slavik, begeleiden de deelnemers van het kamp. Renners van het BIKE Junior Team, zoals de Duitse kampioen Dennis Krimmel of Europees kampioen Elias Hückmann, mengen zich regelmatig met de jeugdrenners in Sankt Englmar en geven waardevolle tips.

De sterrenopstelling van Ghost Bikes wordt gecompleteerd door andere sleutelfiguren op weg naar juniorensucces: Van de teammanager tot de persoonlijke rijtechniekcoach van de topsporters tot de WK-monteur, er zijn allerlei mogelijkheden om brandende vragen te stellen en advies te krijgen van experts tijdens het Ghost BIKE Cross Country Youth Camp. BIKE-redacteur Jan Timmermann is ter plaatse om de kinderen en jongeren te laten zien hoe een BIKE-magazine tot stand komt. In verschillende workshops kunnen deelnemers zelf deelnemen aan het invullen van het liveblog.

Lees ook:   Prachtige stadsfietsen: Acht stadsfietsen op de proef gesteld